"Ai sä olet yrittäjä, eli työtön"

"Ai sä olet yrittäjä, eli työtön"

Ehkä herättelevin kommentti mitä minä olen kuullut vähään aikaan. Maassamme vallitsee suuri työttömyysaste joka koskettaa erityisesti nuoria, mutta harva harkitsee yrittäjyyttä edes vaihtoehdoksi. Tähän on olemassa erittäin pätevä syy. Yrittäjyydestä on tehty yhteiskunnassamme peikko jonka myötä menetät sosiaaliturvasi, rahasi, perheesi ja terveytesi. 

On selvää, että yrittäjyyden olosuhteita täytyy parantaa entisestään koko maassa, mutta myös sen tietoutta tulisi viedä jo varhaiskasvatuksen ja koulutuksen asteelle.

Yrittäjyys luo työpaikkoja sekä palveluita. Se myös kehittää ihmistä, aktivoi, tuo verotuloja ja palkkaa tekijälleen. Ihanteellisesti yrittäjyys olisi yksi mahdollisista vaihtoehdoista itsensä elättämiseen myös koulunsa päättäville nuorille.

Olen viimeisen reilun kahden vuoden aikana auttanut noin 30 nuorta yrittäjyyden alkuun ja istunut suurimman osan vanhempien kanssa kahvipöydän ääreen vakuuttamaan heitä siitä, ettei mitään kamalaa ole tapahtumassa. Tämä on ollut haastavaa.

Kuntatasolla toivon, että kykenisimme rahoittamaan uusien yrittäjien alkutaipaletta starttirahan muodossa. Yrittäjyyden ensimmäinen vuosi on yleisesti haastava, sillä alkuinvestointeja on tehtävä eikä liikevaihto välttämättä edes riitä palkanmaksuun. 

Vantaalla aloitti vuonna 2016 jälleen suuri määrä itsensä työllistäviä yksityisyrittäjiä. Tuetaan heitä moittimisen sijaan. Sinunkin työnantajallasi on ollut joskus ainoastaan unelma. 

TaruanneLindevall
Kokoomus Vantaa

Vantaalainen kunnallispoliitikko. Sisukas äiti, yrittäjä ja ekonomi. Kutsun itseäni uuden sukupolven vaikuttajaksi ja lasten ja nuorten oikeuksien puolustajaksi. Äänestä minut Vantaan kaupunginvaltuustoon numerolla 478.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu