Taruanne Lindevall - uuden sukupolven vaikuttaja Nuori äiti, ekonomi, yrittäjä ja kokoomuksen kunnallisvaaliehdokas Vantaalta

Lapsiin ja nuoriin investointi ei ole tunne- vaan järkivalinta

Olen viimeaikoina saanut yhteydenottoja liittyen kuntavaaliteemoihini. Erityisesti lause "ennen kaikkea ajan lasten ja nuorten asioita kokonaisvaltaisesti" ja tittelini "lasten ja nuorten oikeuksien puolustaja" ovat herättäneet äänestäjissä monia tunteita. Vaikka oma koulutukseni ja työtaustani on pääasiassa rahoituksesta ja taloushallinnosta, kolme kuukautisen pojan äitinä pehmeät arvoni ovat voimakkaat.

Poliitikot puhuvat paljon rahasta, budjetoinnista, leikkauksista, kustannuksista, investoinneista ja vaihtoehtoiskustannuksista. Minä haluan nyt kansankielellä selventää sitä miksi taloustietelijänä ajan ensisijaisesti lasten ja nuorten asiaa. Tässä vain neljä monista minulle tärkeistä aiheista.

 

1. Koulutus ja varhaiskasvatus

Kaupungin täytyy tukea lastemme oppimista. Vantaan kaupungin tulevaisuus riippuu meidän lastemme aktiivisuudesta, asenteista ja osaamisesta. Meillä ei yksinkertaisesti ole varaa siihen, että nuoria syrjäytyy. Meidän tulee mahdollistaa laadukas opetus ja tukiopetus, mutta myös muistaa tukea lahjakkuutta. On surullista tavata työni parissa päivittäin nuoria naisia ja miehiä jotka eivät osaa vastata kysymykseen "missä sinä olet hyvä" tai "mitä haluaisit tulevaisuudessa työksesi tehdä". 


2. Homekoulut ja -päiväkodit

Hyvinvointialan yrittäjänä olen viime vuosina joutunut useasti tapaamaan alaikäisiä nuoria naisia ja miehiä jotka ovat joutuneet siirtymään kotikouluun lähiopetuksesta. Tämä johtuu siitä, että nuoret ovat altistuneet sairaille rakennuksille ja saaneet vakavia allergioita. Kuvitelkaa, alaikäisiä lapsia jotka oirehtivat kodin ulkopuolella. Miten valoisalta tulevaisuus mahtaa näyttää näille nuorille ihmisen aluille? 


3. Kiusaaminen

Kun usko omien unelmien toteuttamiseen loppuu haavoittuneen itseluottamuksen myötä. Tähän täytyy tulla loppu. On surullista tavata aikuisia ihmisiä jotka edelleen pelkäävät, että heille nauretaan. Tämä on vakava asia johon tulee suhtautua sen vaatimalla tavalla.


4. Ravintorikas kouluruoka ja liikunnan tukeminen

Ennaltaehkäisevästä terveydenhuollosta puhutaan paljon ja tässä olisi oiva tapa tukea terveyttä sairauden hoitamisen sijaan. On itsestään selvää, että terveitä elämäntapoja opettamalla ja noudattamalla lapsi ja nuori voi paremmin.

 

Lapsilta leikkaamalla teemme kalliita virheitä, lyhytnäköisiä päätöksiä. Pelkkä pehmeä arvomaailma ei kuitenkaan riitä. Minusta on tärkeää, että valtuustossa istuu joukko ihmisiä jotka ymmärtävät taloutta ja sen toimintaa. Mitään ylimääräistä rahantekokonetta kun ei vielä ole keksitty. Vaatii taitoa ja tietoa kyetä tekemään hyviä päätöksiä. 

Mikäli haluat Vantaan kaupunginvaltuustoon astetta pehmoisemman taloustieteilijän niin 478 on valintasi. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Juuso Hämäläinen

Oikea asenne nuorelta nuoriin.

Toimituksen poiminnat